Klanten over DJS | DJS Jachtservice

In februari hebben we de Matelieff afgeleverd in Woudsend. Gelijkertijd met onze zeeschouw zou een Aquanaut een grote beurt krijgen. De werkzaamheden aan de twee schepen werden synchroon uitgevoerd: te beginnen met het laswerk. Achter de motorboot werd een zwemplateau gelast, bij ons werd de scheg aan de voorzijde met een meter verlengd. Hierbij was zorgvuldigheid geboden om te zorgen dat de uitbouw exact in het verlengde kwam van de bestaande kieldoos. Resultaat: een mooi stuk kiel dat daarna gedegen in de conservering werd gezet.

Vervolgens werd gestart met het schuren van de twee schepen. Niet zomaar een beetje schuren, nee de mannen van DJS weten dat de kwaliteit van schilderwerk voor het grootste deel bepaald wordt door het schuurwerk en het voorbereiden van de ondergrond.

Zo werden eerst alle demontabele onderdelen van het schip verwijderd inclusief de acht patrijspoorten waarom heen enige contactcorrosie was ontstaan. Alle roest werd tot op het bot verwijderd, gepla­muurd en opnieuw geconserveerd. Door de benodigde droogtijden liepen de werkzaamheden wat uit in de tijd. Een compliment voor de mannen van DJS die zich hierdoor niet lieten opjagen maar de kwaliteit voorop zetten.

Na de voorbereidende werkzaamheden was het moment daar om de nodige verflagen weer aan te brengen. Het onderschip en het dek werden eerst voorzien van een grondlaag, noodzakelijk voor een goede hechting. Daarna 2 lagen dekverf. Om door een ringetje te halen!

Tot slot werden alle gedemonteerde onderdelen weer op de boot geplaatst. Helaas bleken de strijk­houten onder de zwaarden zodanig rot, dat deze vervangen moesten worden. Een kleine tegenvaller die ruimschoots gecompenseerd werd door het fantastische resultaat.

Met veel genoegen denken we terug aan ons wekelijks vrijdagmiddag­bezoekje aan de DJS-loods in Woudsend. Een geslaagd DJS-project, een echte aanrader!!

Met veel genoegen denken we terug aan ons bezoekjes aan de DJS-loods in Woudsend